Ta hand om ditt hår

2011-07-24 - 22:32:56
Nu tänkte jag göra ett inlägg och skriva vad jag tycker/tror är de 5 värsta sakerna du kan göra mot ditt hår. Några har frågat de och så, ni vet säkert alla men bara för att klargöra allt!

1. Värmestyla inte utan värmespray!
Innan du ska värmestyla ditt hår så bör du spraya i värmespray i hela håret innan, du sliter på håret mindre då, de är värmen som sliter så mycket på håret. Speciellt om du plattar/lockar ditt hår varje dag, de finns värmesprays att inskaffa för ca 60 kr så de är inte så dyra.
Den använder jag! 65 kr från Scandinavian Formula.

2. Borsta inte blött hår!
När du har duschat så ska du inte borsta ditt hår för när håret är blött så är de jättekänsligt, då sliter du mycket på håret om du borstar med en hårborste. Men du kan kamma håret försiktigt med en bredtandad kam, eller de bör du göra för om du inte kammar ditt hår eller något efter du har har tvättat de så är de inte heller bra för håret då de lätt bli trassligt när de är blött.
3. Sov inte med blött hår!
Du bör inte heller sova med blött hår för håret är somsagt väldigt känsligt när de är blött och då om de gnuggas mot kudden så sliter de på håret. Sov alltid med håret uppsatt i en hästsvans eller i en fläta, för även om de inte är blött så kan de slitas om du sover med utsläppt.
4. Tvätta inte håret för ofta!
Håret ska inte tvättas så ofta som alla verkar tro för allt du tillsätter till håret sliter på de och de gör även shampoo. Dessutom så räcker de med två gånger i veckan! Och om du har träningar och är svettig i hårbotten så kan du bara skölja igenom håret och sen ta lite balsam i topparna så doftar de gott, då har du inte tvättat de. Att tvätta håret 2 gånger i veckan räcker mycket väl!
5. Klipp inte för sällan!
Vissa tänker att håret ska bli så kort om man klipper sig med jämna mellanrum, men håret blir inte längre om de är sliten, så då kan man gå till frisören och bara toppa de så att de slitna längst ner försvinner, så kan håret fortsätta växa och bli friskt. Om du har kort hår och vill behålla frisyren osv så borde du klippa dig ungefär var 6e vecka, om du vill spara ut ditt hår så räcker de med var tredje månad! Men de beror på vad man har för hår och hur slitet de är, så de är individuellt, fråga din frisör hur ofta hon tycker du bör klippa dig!





http://lindasbeautystyle.blogg.se/



Kommentera inlägget här:

Ditt Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (Visas bara för mig)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0