Lite Känslor på kvällens stora kategori (Tjejkroppen)

2011-11-18 - 21:24:57
Huvudet brukar bli fullt av tankar när man kommer i puberteten. Det var det för mig & så är det fortfarande.
Det finns ingen speciell mall för hur en ung tjej är eller ska vara. Alla är olika! Men nästan alla har känt sig oroliga för vad som händer i kroppen under puberteten.

Kanske blir du plötsligt jättearg, fast du kanske inte ens vill eller menar det. Att du till exempel har börjat skrika på kompisar, syskon eller föräldrar. Efteråt förstod du inte riktigt varför, och kanske ångrar du dig lite. Det är inte alls ovanligt, det är bara dina hormoner som åker upp och ner i kroppen.

Det är vanligt att känslor förstärks, inte bara att du blir jättearg, utan också jätteglad eller jätteledsen. Om du känner dig ledsen eller orolig över allt som händer just nu, så finns det många som du kan prata med, tex. skolsköterskan och ungdomsmottagningen som har tystnadsplikt. Men du kan förstås också prata med dina föräldrar, eller någon annan vuxen du litar på. Det är skönt att prata av sig ibland.

Men du kan ju också prata med dina vänner. Det kan vara bra så dom vet varför du kanske skriker och så på dom ibland. Så dom ska förstå lättare.
Om du vill kan du ju även prata med din lärare så hon/han förstår varför du gör ifrån dig sämre vissa dagar.



Kommentera inlägget här:

Ditt Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (Visas bara för mig)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0